Pixlr

De flesta använder fortfarande program i dator för att redigera bilder som tex. kommersiella Photoshop, Fireworks, PaintShopPro eller grattis program Gimp. Men behövs de egentligen med tanke på allt mer webbaserade applikationer och sk. cloud computing, varför inte då redigera dina bilder online.

Det finns nämligen en del olika bildredigerings program/appar som kan köras direkt i webbläsaren. Fördelen med att använda ett bildredigerings program/appar som körs direkt i webbläsaren är att ingenting behöver installeras lokalt i dator. Oftast är de ganska enkla att använda så det är bara att välja en bild från hårddisken, ladda upp den och sedan bearbeta bilden direkt via webbläsaren för att sedan spara ner den redigerade bilden.

Här kommer några webbaserade bildredigerare och det finns säkert ännu mer ute på webben. Så vill du redigera dina bilder online testa gärna några av dem. Min absoluta favorit när jag redigerar mina bilder online är utan tvekan Pixlr.
Photoshop

Världsledande inom digital bildbehandling både i dator och nu även i mobila enheter och på webben. Photoshop är perfekt för designers, fotografer, webbutvecklare, video proffs och 3D-konstnärer och formgivare.

online bilder

Photoshop
FotoFlexer

FotoFlexer är en kraftfull, enkel att använda, högt automatiserad och funktionsrik online fotoredigering och förbättringsverktyg. Enligt många som har testat även den bästa webbaserade Photoshop alternativ på webben. Värt att testa. Finns även på svenska. Välj språk längst ner på sidan.

FotoFlexer
Phixr

Phixr har alla grundläggande och de flesta avancerade fotoredigeringsfunktioner man behöver, plus många roliga sådana, som att lägga till text eller clipart, lägga pratbubblor, och många fler. Phixr erbjuder hundratals filter, effekter och andra unika egenskaper.

Phixr
Pixlr

Här kommer min favorit. Den finns i dator version, mobil version och så klart webb version. Pixlr Editor (webbaserat) är en relativt avancerad och kraftfull gratis online bildredigerare. Alla som någonsin har använt Adobe Photoshop kommer att känna sig mycket bekvämt att använda Pixlr Editor, även om det finns vissa saker som kan störa flödet lite. Pixlr Editor tillåter användare att få tillgång till en mängd kraftfulla bildredigeringsfunktioner från vilken dator som helst med en internetuppkoppling. Rekommenderas.

Pixlr
Pixer

Med pixer.us kan du också redigera dina bilder online med enbart din webbläsare. Ladda upp ditt foto med hjälp av formulär. Inom några sekunder, kommer bilden att visas på skärmen och du kan börja leka med den. När du är klar, klicka på ”Spara” för att ladda ner den. Alla ändringar görs på ett icke-destruktivt sätt. Bilden kommer alltid att behålla det ursprungliga kvalitet.

Pixer
Pixenate

Pixenate levereras med många funktioner för att göra fotoredigering lätt för icke-experter. Pixenate tillhandahåller verktyg för att fastställa de vanligaste problemen med bilder. Lättanvända verktyg finns för att ta bort röda ögon, vitare tänder och andra problem.

Pixenate
iPiccy

iPiccy gör dina foto häftiga med många lättanvända fotoverktyg. Redigera bilder, tillämpa vackra fotoeffekter, lägga till text och även måla! Njut av gratis fotoredigering online och visa din kreativitet med iPiccy!

ipiccy
Befunky

Producera fantastiska fotografier och fängslande design med roliga, lätt att använda fotoredigering verktyg.